KAYSERİ ŞEHİR VE FİRMA REHBERİ - KAYSERİ KADİR HAS STADI
Kayseri Kadir Has Stadı
Tüm tribünlerin kapalı olduğu Türkiye'nin en modern stadı, Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu'nda tribünlerin üst kısmına yerleştirilen radyan ısıtıcılar sayesinde soğuk havalarda seyircilerin üzerine doğru sıcak hava akımı oluşturulmaktadır. Estetik yapısıyla dikkat çeken stadyumun alttan ısıtmalı ve otomatik olarak +4 dereceye sabitlenen zemini kar'ın erimesini sağladığı gibi soğuklarda sahanın donmasını engellemektedir. Drenaj sistemi sayesinde de zeminde su birikintileri oluşmamaktadır. Stadyumda 3 adet jeneratör bulunmaktadır. Elektrik kesintisi durumunda 1. jeneratör dervereye girecektir. Bu jeneratörde bir sorun oluşması durumunda 2. ve 3. jeneratörler sırayla derveye gireceklerdir. Tüm jeneratörlerin bozulması durumunda bile 10 dakika daha maç yapılabilecek kadar elektrik bulunmaktadır. Bu uygulama Dünyada çok nadir kullanılmaktadır ve Türkiye'de bir ilktir. UEFA standartlarında yapımı gerçekleştirilen stad, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor ile birlikte Türkiye Milli Futbol Takımı'nın maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Kadir Has Stadyumu'nun da yer aldığı Atatürk Spor Kompleksi'nde ayrıca Olimpik Yüzme Havuzu, 1000 Kişilik Spor Salonu, 1500 Koltuk kapasiteli çim yüzeyli Futbol Sahası, IAAF standartlarında Atletizm Pisti ve 3 adet Tenis Kortu da bulunmaktadır.
Teknik Özellikleri
Toplam 145 bin m² arsa, 63 bin 517 m² inşaat alanına kurulmuştur.Stadın etrafında 27 bin m² yeşil alan bulunmaktadır... Kendisine ait Kapalı Otopark'ı ve özel girişi olan çeşitli kapasitelere sahip 52 adet Loca bulunmaktadır.Ayrıca kale arkalarında 2 adet Sponsor Grup Locası yer almaktadır. Çim saha ölçüleri: 68x105 m. Tribün saha mesafeleri: Kale arkaları: 9 m. yan tribünler: 7 m.
Stadın etrafındaki 53 bin m² alanda yaklaşık bin 500 araçlık otopark yer almaktadır. Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu'nun hemen yanından geçen raylı sistem sayesinde şehir merkezinden stadyuma ulaşım imkanı da en kısa ve hızlı şekilde sağlanmıştır.
Stadda toplam 3 bin 500 ton çelik kullanılmıştır. Dört bir yönden çelik konstrüksiyonlarla çevrilen stadda,222 m. uzunluğunda çelik aks geçilmiştir.
Stad 69 m² büyüklüğündeki digital skorboard'a sahiptir.Bu skorboard Türkiye'de ki statlarda bulunan en büyük skorboard olma özelliğine sahiptir.
Her tribünün arkasında UEFA standartlarına uygun seyirciler için kapalı alanlar bulunmaktadır. 150 metrekarelik bu alanlar kafe, restorant olarak ve çeşitli toplantılar için kullanılmaktadır.
2'si takımlar için (350 m² genişliğinde) olmak üzere toplam 4 adet Soyunma Odası bulunmaktadır.Takım soyunma odalarında Havuz ve Masaj bölümleri yer almaktadır.Ayrıca futbolcuların iç mekanda ısınmasını sağlamak amacıyla ısınma koridorları bulunmaktadır.
Stadda 150 kişi kapasiteli basın toplantı salonu bulunmaktadır.Bunun yansıra çok amaçlı 3 tane basın çalışma salonu ile birlikte basın tribünü ve basın locaları her türlü teknolojik donanıma sahiptir. Soyunma odaları, koridor boşlukları, basın toplantısı odası vs. gibi tüm birimler UEFA standartlarında yapılmıştır.
Kayseri Kalesi
Kayseri tarihin her döneminde önemini korumuş coğrafi ve stratejik konumu itibariyle büyük akınlara ve işgallere maruz kalmış bir şehirdir. Kayseri' nin bu özelliklerinden dolayı çeşitli kavimler ve devletler buranın müdafaası için birçok tedbir almışlardır.
Bu tedbirlerden en önemlisi bugün şehir merkezinde bulunan Kayseri Kalesi'dir. Şehir içinde Kayseri surları ve kalesi geniş bir alana sahiptir. Kayseri surları hakkında ilk bilgi Roma İmparotoru III. Gordianus zamanına (M.Ö. 238-244) ait olan sikkelerde bulunmaktadır. Bu bilgilerden surların bu tarihte inşa edilmiş olduğu anlaşılmaktadır. İkinci bilgi ise, VI. yüzyılın ilk yarısına aittir. Bizanslı tarihçi Prokobius, Kayseri' nin kuruluşunda yapılmış olan surun, birbirinden uzak tepeleri, bahçeleri ve meraları çevirdiğini ve şehrin evlerinin buraları doldurmadığını Bizans İmparatoru Justinian'ın (M.S. 527-565) şehri koruyabilmek için eskiye nazaran daha dar yaptırdığını yani esas suru daralttığını belirmektedir. Bu iki belge ve kayda göre Kayseri surları ilk olarak III. yüzyıl ortalarında inşa edilmiş VI. yüzyıl ortalarında daraltılmış ve tamir edilmiştir. Surların bugün kalan bölümlerinin hangilerinin Roma, hangilerinin Bizans' a ait olduğu konusunda kesin bir kayıt bulunmamaktadır. Kale günümüze kadar varlığını koruyan sonradan yapılan ekleriyle, tarihçilerin orta çağ diye adlandırdıkları bir devrin mimarisidir. XIV. yüzyılda inşa edilmiştir. Şehir merkezinde iç kale ve onu çevreleyen surların meydana getirdiği dış kale olmak üzere iki kale bulunmaktadır.
Firmanızı firma listeleri sayfamıza kayıt yaptırarak müşteri potansiyelinizi artırabilir ve internet'te daha kolay bulunabilirsiniz...
Firma Listeleri Kayırları